

Group Committee Workshop III Agenda February 13, 2001



Course Leader: Karen Granville

Trainers:

Karen Granville, Brian Wick

Time	Торіс	Length	Trainer(s)
7:00 – 7:05	Thought for the Day/Welcome/Objectives	5 mins	Karen
7:05 – 7:35	Budgets - why you need them and how to work with them.	30 mins	Karen
7:35 – 8:05	Pre-Registration Process - a well-planned group registration goes a long way to smooth out a start-up and spread out the workload.	30 mins	Karen
8:05 – 8:15	Break/Refreshments	10 mins	
8:15 – 8:55	Grizzly Creek Solution - how to effectively recruit the right person for the right role. Video	40 mins	Brian
8:55 – 9:45	Volunteer Screening - how to follow Scout's Canada's 8 step process. Video and mock interviews.	50 mins	Karen
9:45 - 10:00	Evaluations/Closing/Wrap Up/Certificates	15 mins	Karen

Topics for future workshops include:

Structure and Operations of Scouting	Principals, organization and Scouting traditions
Communications	How to communicate effectively with the various parts of the organization - Sponsor, District Council, Group Committee, Leaders, Youth, Parents, etc.
More on Administrative Responsibilities	Insurance, Accident Reporting, Camping/Outdoor Guide, Fundraising, Local Council Reports, Recognition
Investiture and pins	All participants in the last workshop will be formally invested into Scouts Canada. Those participants who have attended all four workshops will receive their training card and Group Committee training pin.

Next training date May 8th. Same Bat time. Same Bat place. See you all there!